Gå til sidens indhold

Er du advokat, og arbejder du med tvangsopløsningssager? Find information om udvidelsen af Skifteportalen her.

Er du likvidator i en tvangsopløsningssag, kan du finde vejledninger under "Selvbetjening". 

Du finder vejledninger for likvidatorer under Selvbetjening på domstol.dk

Ekstrafremvisning af Skifteportalen

Den 28. august 2024 kl. 11.30-12.30 afholder Domstolsstyrelsen en ekstrafremvisning af Skifteportalen særligt rettet mod likvidatorer, der arbejder med tvangsopløsningssager. Fremvisningen foregår på Teams.

Du tilmelder dig ved at klikke på linket nedenfor. Klik dernæst på den downloadede ICS-fil. Herefter dukker en kalenderinvitation op, hvor du skal vælge ”deltager”. Du er nu tilmeldt mødet.

Tilmeld dig fremvisningen den 28. august 2024

Hvis du har problemer med at tilmelde dig, kan du i stedet sende en mail til Straffe- og skifteprogrammets postkasse: straffeskifte@domstolsstyrelsen.dk. Skriv til os, at du gerne vil deltage i fremvisning for likvidatorer, så sender vi en invitation.

Møderne optages

Vi gør opmærksom på, at fremvisningerne optages med henblik på at lave en Q&A efter fremvisningen, som publiceres på domstol.dk.

Hvis man ønsker at stille et spørgsmål, men ikke ønsker, at ens stemme skal fremgå af optagelsen, kan man skrive sit spørgsmål i chatten.

Optagelsen slettes straks efter udarbejdelsen af Q&A.

Hvad er nyt i Skifteportalen?

Nyt for likvidatorer

På Skifteportalen kan du som likvidator få det samlede overblik over den enkelte sag, da retsbøger, dokumenter og korrespondance alt sammen vil være samlet på sagen.

Skifteportalen vil for likvidatorer være et sted, hvor man kan:

  • Få overblik over sine frister
  • Erklære sig inhabil
  • Indsende redegørelser
  • Hente likvidatorattester
  • Anmode om fristudsættelser
  • Og meget andet
Profil for professionel samarbejdspartner

Første gang du bliver udpeget som likvidator på en sag, der skal sagsbehandles i Skifteportalen, opretter skifteretten en profil til dig. Ved hjælp af profilen kan du få adgang til de sager, hvor du er udpeget som likvidator. Det vil være muligt at give advokatsekretærer, advokatfuldmægtige eller andre relevante medarbejdere adgang til profilen og dermed adgang til dine sager. Det er også muligt at give dem rollen som profiladministrator, der kan invitere eller fjerne deltagere på profilen og udvælge hvilke sager den enkelte deltager skal have adgang til.

Hvad betyder udvidelsen af Skifteportalen for mig som likvidator?

Når en likvidator udpeges på en tvangsopløsningssag, vil sagen kunne tilgås på Skifteportalen. Her vil man som likvidator kunne finde relevante oplysninger fra skifteretten, herunder et sagsoverblik, oplysninger om sagens parter, publicerede retsbøger, indhentede oplysninger fra Skatteforvaltningen (indeværende og forrige års skatteoplysninger og virksomhedspligter), eventuelle krav og tilgodehavender anmeldt til skifteretten samt al den kommunikation, som skifteretten har udsendt til likvidator. På Skifteportalen kan man som likvidator også få et overblik over frister for indlevering af fx redegørelse.

Henvendelser til skifteretten vil fremadrettet også finde sted på Skifteportalen. Det gælder blandt andet indlevering af redegørelse, erklæringer om inhabilitet, indhentning af likvidatorattest, eller hvis man ønsker at anmode om en revisor eller endnu en likvidator, fristudsættelse eller kære en afgørelse truffet af retten.

Via Skifteportalen bliver det muligt for likvidatorer at uddelegere deres adgang til andre. Det betyder, at din stedfortræder kan tilgå dine sager og handle på vegne af dig som likvidator. Dette vil du senere kunne læse mere om på denne side.

Sidst opdateret: 16. juli 2024