Gå til sidens indhold

Hvis ikke du betaler husleje, kan din udlejer opsige dit lejemål. Du kan blive indkaldt til et møde i fogedretten, hvis ikke du flytter frivilligt. Fogedretten er en del af byretten.

Hvis du ikke betaler din husleje til tiden, vil din udlejer sende et krav om betaling til dig. Betaler du ikke senest 14 dage efter, at du har modtaget kravet, kan din udlejer ophæve dit lejemål. Betaler du, efter at du har modtaget kravet, men før du har modtaget et brev om ophævelse af lejemålet, har du ret til at blive boende. Betaler du først huslejen efter, at du har modtaget brevet om ophævelse, har din udlejer som hovedregel ret til at kræve, at du flytter ud.

Hvis du er indkaldt til et møde i fogedretten, der omhandler en udsættelse af et lejemål, og du uden gyldig grund ikke møder op, kan retten på kontoret træffe afgørelse om, at udlejer (rekvirenten) skal sættes i besiddelse af lejemålet.

Hvem skal betale sagens omkostninger?

I første omgang lægger din udlejer ud for omkostningerne til fogedsagen. I sidste ende er det dog dig, der skal betale udgifterne. Du skal også betale husleje i op til tre måneder efter din fraflytning/udsættelse af lejemålet. Dette kan normalt dækkes af den forudbetalte husleje, du kan have betalt ved indflytning.

Sidst opdateret: 15. juni 2024