Gå til sidens indhold

Notar

Notaren kan bekræfte underskrifter på vigtige dokumenter eller bekræfte, at en kopi er magen til det originale dokument. Der er notarer i hver retskreds.

Det er vigtigt, at der ikke kan sås tvivl om, hvorvidt et dokument, som fx et testamente, er ægte. Notaren kan bekræfte, at en underskrift er ægte, eller at en kopi er magen til det originale dokument. Notaren kan også stå for lodtrækning i større lotterier.

Notartestamente

På et notartestamente bekræfter notaren underskrifternes ægthed. Et notartestamente bliver registreret, så det automatisk bliver kendt, når du dør.

Fremtidsfuldmagt

Notaren sikrer gyldigheden af en fremtidsfuldmagt, hvor du giver en anden person lov til at repræsentere dig, hvis du engang ikke selv har evne til det.

Bekræftelse af kopier

Hvis du ikke ønsker at udlevere et originalt dokument, kan en notar bekræfte, at en kopi er magen til originalen.

Lodtrækning

En notar skal stå for at udtrække vinderne af større lodtrækninger eller trække lod mellem arvinger om konkrete effekter.

Åbning af bankbokse

Notaren kan være med til at åbne en bankboks, hvis udlejer af boksen ikke kan være til stede.

Underskriftsprøve

Hvis en virksomhed har mange notarforretninger, kan man søge om at gennemføre notarforretninger uden personligt fremmøde.

Notarbooking

Ved de fleste af landets byretter kan du bestille en tid hos notaren online, hvis notaren skal bekræfte din underskrift på et testamente, eller at en kopi er magen til det originale dokument.