Gå til sidens indhold

Podcastserien ”Thi kendes for ret”

Domstolsstyrelsen står bag podcastserien ’Thi kendes for ret’, som giver indblik i nogle af de erhvervssager, der er endt i retten.

Hvilke argumenter tæller, når der skal dømmes eller frikendes? Hvad kan vi lære af de enkelte domme? Og hvad foregår der egentlig ved dommerbordet? I podcastserien "Thi kendes for ret" gennemgås erhvervssagerne af erfarne landsdommere samt vært Thomas Klinkby.

Herunder kan du se en liste over de enkelte episoder, og du kan finde links til, hvor du kan lytte til dem. Du kan også finde dem i din egen streamingtjeneste.

Du finder podcastserien "Thi kendes for ret" her (åbner i nyt vindue)

Liste over podcastepisoder

Når skaden er sket – en arbejdsskadesag

I Danmark er vi så heldige, at vi har et sikkerhedsnet når ulykken rammer. Kommer man til skade i forbindelse med arbejdet, kan det anmeldes som en arbejdsskade, og der er mulighed for erstatning. Men hvornår er noget en arbejdsskade? Hør sagen om en medarbejder, der deltager i DHL-stafet og kommer til skade. Er det så en arbejdsskade? Landsdommer John Lundum gennemgår sagen med vært Thomas Klinkby.

Jensens mod Jensens - en varemærkesag

Over 230.000 personer hedder Jensen. 12.074 firmaer hedder det. Sammen med landsdommer Tine Vuust dykker vi ned i sagen, der resulterede i en konflikt om retten til at bruge efternavnet Jensen. Det er Jensens Bøfhus mod Jensens Fiskerestaurant, som ender ved Højesteret. Medvirkende landsdommer Tine Vuust og vært Thomas Klinkby.

Danmarks bedste beliggenhed – en lejesag

Ved Storkespringvandet i København lå indtil for nyligt Café Norden. Café Nordens ejere havde opbygget deres livsværk i et lejemål. Så hvordan er man stillet, når en potentiel ny lejer tilbyder at betale en højere leje for lokalerne, som det skete for Cafe Norden i 2012? Landsdommer Svend Bjerg Hansen gennemgår sagen sammen med vært Thomas Klinkby.

Mænd ingen adgang - en ligebehandlingssag

På 17. etage af Bella Sky hotel på Amager er brusehovedet lidt større, puderne er lidt flere, og strygejernet står klar, men vigtigst af alt - mænd har ingen adgang på etagen. Meningen var, at kvinder skulle kunne have en etage for dem selv. Men Ligebehandlingsnævnet tog sagen om 17. etage i Bella Sky til retten. Hør landsdommer Tine Vuust gennemgå sagen, og find ud af, om det virkelig var kønsdiskriminerende - eller om hotellet bare opdagede et hul i markedet?

Kasi og kaos – en skattesag

Den danske smykkevirksomhed Pandora voksede eksplosivt. En fusion mellem Pandora og Kasi samt en børsnotering skabte problemer og en konflikt mellem Jesper Kasi Nielsen og Skattestyrelsen, som strakte sig over mange år. Og Kasi lagde sag an mod Skattestyrelsen. Sagen gik til Højesteret. Landsdommer Svend Bjerg Hansen gennemgår sagens hovedargumenter for, hvorfor den faldt ud, som den gjorde.

Kampen om keramikken - en produktefterligningssag

BITZ-sagen handler om grænselandet mellem inspiration og kopi. Alle nye opfindelser er et kludetæppe af indtryk, som du allerede har haft eller oplevet. Sagen har, i høj grad, fyldt overskrifterne og været meget omtalt. Derfor vil landsdommer Tine Vuust gøre sit bedste for at klæde dig ordentligt på og give dig en gennemgang af sagen om Christian Bitz mod Kasper Würtz.

Fyret forsker – en barselssag

Når man er på barsel, er man næsten helle på arbejdsmarkedet. Det er afgørende for det danske arbejdsmarked, at man kan gå på barsel uden at frygte fyring – også når man står i ph.d.-afhandling til halsen. Dagens afsnit skildrer, hvad der kan ske for en virksomhed, hvis man bryder reglerne for medarbejder på barsel med fuldt overlæg eller ej. Landsdommer Tine Vuust gennemgår sagen og sætter fokus på barselsvilkår.

Præsentationsvideo til podcastserien ”Thi kendes for ret”

Sidst opdateret: 29. maj 2024